2012. április 20., péntek

Interjú: gRain (Korn tribute band)

Újabb tribute zenekarral való interjút hoztam, már láthattátok nem is régen, hogy a Crew From Hellel készített is kikerült. Mivel főleg ilyen körökben mozgok, így most ahhoz hasonlóan egy újabb tribute-tel folytatottat teszek ki.
A gRain gitárosa, Boba válaszolt a kérdéseimre.





Sziasztok! Kezdjük az elején, meséljetek kicsit magatokról! Mikor és hogyan alakult meg a zenekar? 
„A gRain KoRn Tribute zenekar kb. 4 és fél éve alakult meg. Az alapító tagok én (Boba) és FeroxX voltunk. FeroxX-nak előtte volt egy KoRn Flakes nevezetű KoRn Tribute bandája, de az feloszlott és utána vele véletlenül találkoztunk a neten egy fórumban. Én már előtte két éve kerestem tagokat egy KoRn Tribute zenekarhoz, de nagyon nem sikerült senkit találnom aki igazán akarja csinálni. FeroxX-szal viszont miután elhatároztuk a zenekar létrehozását, elég gyorsan megtaláltuk a a többi tagot. Ez azóta jócskán változott, csak mi ketten maradtunk meg a legelső felállásból. A mostani, végleges felállás is több lépcsőben állt össze, és immáron kb. 2 és fél éve játszunk így együtt. A jelenlegi, végleges felállásunk: FeroxX (Végh Dániel) - ének Boba (Nagy Attila) - gitár Tommy (Markó Tamás) - gitár Carlose (Csák Károly) - basszusgitár Munky (Rinkács Péter) - dob”

Miért ezt a zenekart választottátok? Miért pont a Korn?
„Nos, mindannyian imádjuk a KoRn-t, főleg a régi, 90-es évekbeli feelingjüket, előadás módjukat, zenéjüket. De szeretjük a későbbi albumaikat is, de azok teljesen más hangulatúak. Azt tűztük ki célul, hogy szeretnénk a koncertjeinken azt a régi 'igazi' KoRn-hangulatot visszaadni mind zenében, hangzásban, mind előadás módban, amit a 90-es években nyújtottak a koncertjeiken. Reméljük ez sikerül is, a visszajelzések mind pozitívak e téren.”

Vannak más zenekaraitok emellett?
„Nekem (Boba) jelenleg nincs. Korábban a Fingerclaw, Clawfinger Tribute zenekarom volt, de az jelenleg lefagyasztás alatt áll. Talán egyszer majd felélesztjük. Saját zenét írogatok, de még nagyon szerteágazóak az ötleteim. Carlose-nak van több projektje is: ott van először is az Inverz amely igazi nu-metal banda. Alig várom hogy lássam őket színpadon is. És van neki egy másik projektje, ami Tiberium AD néven fut. Ez egy hip-hop-os, elektronikus, metal zene lesz ha jól tudom, nem sokat tudni még erről. Nagyon titkolja. (nevet) FeroxX-nak van egy 1337leet nevezetű saját gitáros projektje. Erről itt található bővebb infó: http://www.soundclick.com/1337leet 
Tommy játszik a Stopyt zenekarban és van egy közös projektjük is Munky-val a dobosunkkal, ahol mindketten gitároznak. Annak a zenekarnak még nincs neve, de stílus besorolása alapján szimfónik tribal metal zenét játszanak. Az az érdekes a gRain zenekarban többek közt, hogy minden tag gitározik. (nevet)”
* Tommy és Munky közös zenekarának a neve Lost Continent lett

Általában hol szoktatok koncertezni?
„Budapesten a Dürer-ben leginkább, és a Kék Yuk-ban. Játszottunk már Pécsett, Székesfehérváron, Tatabányán és Balassagyarmaton is. Elmegyünk játszani nagyon szívesen bárhova, ahova meghívnak minket. Szerencsére év eleje óta egy kitűnő menedzserünk van, Kovács Tak Péter a Powerground Management-től, aki szervezi a bulikat és igazán kiváló munkát végez és ezúton is szeretnénk neki és csapatának megköszönni mindent amit eddig és ezután is tett a gRain zenekarért. Legutóbb egy fantasztikus tavaszi turnét szervezett le nekünk amiből sajnos két állomást betegség miatt ki kellett hagynunk, de hamarosan bepótoljuk azokat is.”

Mennyire keresett egy tribute zenekar Magyarországon?
„Tapasztalataink alapján nagyon keresettek. Sokan szeretik a kedvenc bandájuk zenéjét élőben, koncerten meghallgatni, bulizni, zúzni rá, nem csak egy rock diszkóban. Sajnos elég ritkán jönnek felénk, vagy a közeli országokba ezek a zenekarok és akkor sem olcsó elmenni egy koncertjükre. A tribute zenekarok bulijain viszont megtapasztalhajtják ezt a feelinget és nagyon hálásak is érte ha ezt az adott zenekar jól előadja, megdörrenti nekik. Szóval jó a fogadtatás. Persze ehhez a lehető legjobban kell előadni az adott számokat az adott zenekartól.”

Ismertek más, ugyanezt a zenekart képviselő tribute zenekart?
„Igen, ismerünk egy 'BBK' nevezetű olasz Korn Tribute zenekart. Ők németországban és a skandináv országokban is játszanak gyakran. Nekünk is az az egyik célunk hogy kijussunk oda is és megmutassuk mit tudunk.”

Utolsó kérdésként; üzentek valamit az olvasóknak?
„Várunk mindenkit továbbra is sok szeretettel és metallal a koncertjeinken hogy bulizzunk együtt egy nagyot.”

Köszönöm az interjút!
„Mi köszönjük.”


Lili

3 megjegyzés:

  1. A Tommy, meg Munky közös bandájának a neve Lost Continent, hamarosan lesz facebook oldal az eddig kész dalokkal :)

    VálaszTörlés
  2. 1337leet Nagyonjóóó! :D Megnéztem! :D

    VálaszTörlés