2012. április 13., péntek

Interjú: Crew From Hell (Pantera tribute band)


Ugyebár sok zenekar nem teheti meg, hogy kis hazánkban koncertezzen, és ezért - valamint a példaképek felé irányuló tiszteletadásképpen - sokan alakítanak cover zenekarokat, úgynevezett tribute-öket. A blogon az első megjelenő interjúban pedig egy hazai Pantera tribute zenekar, a Crew From Hell basszusgitárosa, Rusty fog válaszolni.





Sziasztok! Kezdjük az elején, meséljetek kicsit magatokról! Mikor és hogyan alakult meg a zenekar?
„Jelenlegi formánkban 2011. február 25-e óta szántjuk fel a deszkákat... Akkor volt az első bulink a srácokkal egy tribute-feszten. Már akkor elég zajos sikert arattunk... Ezúton is köszönet a Panterának ezekért az atom nótákért. Ígérem, hogy hagyományhoz híven tovább rugdossuk a seggeket velük.
Visszatérve a bandára, Galambos Zsolti barátom és Hari éppen a VadVirágban iddogáltak, amikor becsatlakoztam a beszélgetésükbe. Éppen valami gitárszólós dologról folyt a diskurzus, amikor megemlítettem, hogy sokkal jobban szeretek atom-pózolás és ugrálás közepette zsíros riffeket fogdosni, mint tekerni, mint az állat. Zsolti erre rögtön fölkapta a fejét és megkérdezte, hogy egy koncert erejéig nincs -e kedvem fölkapni egy bassgitárt és Panterát tolni, mert az akkori jelölt nem tudta vállalni. Harival már úgyis toltuk régebben, úgyhogy rögtön bólintottam. Végül maradtam is.
Az énekes posztra volt pár jelölt, de végül Jósa Tamás verte magasan a mezőnyt... Mind kiállásban, mind hangilag. A legelbaszottabb frontember, akivel valaha együtt zúztam.
Well, well..dióhéjban. Ittunk magunkra egyet és odabasztunk. Őszintén, szívből... Csakis ez számít!


Miért ezt a zenekart választottátok? Miért pont a Pantera?
„Mindannyiunk 'ifjúkorának' szerves részét alkotta a zenéjük.. inspiráltak minket. Valahogy ez tűnt evidens választásnak. Végül összehordta a szemetet a szél és megalakult a Crew from Hell. Szerencsésen alakult, hogy így egymásra találtunk. Nem csak a zene, hanem a barátság is az, ami összetart minket. És miről szólt a Pantera? Barátságról, buliról, odabaszásról, zenéről... Tökéletes! Vagy ahogy egyszerűen fogalmazni szoktunk:  'Hellyeah!'
Manapság is a Pantera utódzenekarain élünk.


Vannak más zenekaraitok emellett?
„Vannak.. voltak.. lesznek is.. persze.
Senki sem tud a seggén ülni...lol... Zsoltnak ott a Wisdom... Yosha is tolja az Iron Inside-ot. Harival most ez az egy bandánk van. Nomeg..  Ribanckodunk erre, arra... Session-rules, vagy mi a franc! (nevet) 


Általában hol szoktatok koncertezni?
"Általában mindig máshol! (nevet)
Érkeznek a külföldi felkérések is, úgyhogy van mit tervezgetni.


Mennyire keresett egy tribute zenekar Magyarországon?
„Hát az attól függ, hogy mennyi hasonló banda van, mennyire népszerűek, illetve mennyire képesek visszaadni az általuk képviselt zenekar feelingjét. Egyre több megkeresést kapunk mindenhonnan, ami elég jó jelnek mondható.”

Ismertek más, ugyanezt a zenekart képviselő tribute zenekart?
„Ismerünk, persze. Viszont azt nem tudom, hogy működnek-e még. Ha igen, akkor szólj nekik, hogy tolhatnánk közös bulit! (nevet)
Face to face!


Utolsó kérdésként; üzentek valamit az olvasóknak?
„Lássuk csak... 'Gyerekek... Ne költsetek pénzt drogokra! Legyetek rocksztárok és ingyen megkapjátok...'
Na jó, nem... Basszatok be! És ne feledjétek: mindenki az; amit megeszik! Hellyeah!”


Köszönöm az interjút!
„Köszönjük a lehetőséget, DRÁGA EGYETLEN LILIKÉNK!

Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése