2012. április 27., péntek

Interjú : Ask For More zenekar


Már több ízben is előfordult az interjúkészítés általam, és ez már csak megint egy újabb lesz. Mint ahogy már tapasztalhattátok, sok zenekar ügyködik hazánkban, őket próbáljuk megismertetni az emberekkel.
A kérdésekre az Ask For More zenekar basszusgitárosa és énekese, Schnieder Márk válaszolt.





Sziasztok! Kezdjük az elején, meséljetek kicsit magatokról! Mikor és hogyan alakult meg a zenekar?
„Sziasztok. Az Ask For More egy bonyhádi csapat, egy bulisabb, ugrálósabb, néhol elég ütős nyaktörő riffekkel felfegyverzett zenével. Az első próba 2010. januárjában volt. Előtte én és a dobosunk összejárogattunk jammelni, majd úgy gondoltuk ebből kellene egy komolyabb projektet létrehozni. Ennek a gondolatnak az eredményeképpen helyi téren elég sok 'zenész' megfordult a zenekarunkban, értelmetlen végigmesélnem a kronológiánkat. A jelenlegi felállás szerint Arni a dobos, Gábor a ritmusgitáros, Soma a szólós, én pedig a bőgőt, és az éneket viszem.”
A jelenlegi felállásban mióta játszotok?
„Az első koncertünk még Dissident Idiots néven 2010. júliusának végén volt, ez után a koncert után vettük fel az Ask For More nevet, és szeptember 25-én már ezzel a névvel, és megváltozott felállással léptünk színpadra. A jelenlegi felállással június 11-ei koncertünk óta működünk.”


Mire vagytok a legbüszkébbek?
„A legbüszkébbek a legutóbbi, február 17-ei koncertünkre vagyunk, ahol egy jótékonysági koncert keretein belül 3 másik zenekarral és 200 fős közönséggel 100 ezer forintot gyűjtöttünk össze az 1ütt Egymásért Alapítvány által gondozott helyi sérült fiataloknak. Ez az este eddig a legjobban sikerült koncertünk, a karitatív jellegéről nem is beszélve.”


Mennyire veszitek magatokat komolyan?
„Változó. Attól függ, hogy a közelben mennyi és milyen koncert várható, és a zenekar felkészültségétől. Volt már arra példa, hogy koncert után 2-3 hétig egyáltalán nem fogtunk hangszert a kezünkben, de volt már olyan is, hogy 1 héten több, terjedelmesebb próbát is tartottunk. A színpadon meglátszik a zenekar hozzáállása, és benne a tagok erőviszonya, sőt szerepe is. Igyekszünk hatni a közönségre, és azt átadni nekik, amit mi a másik oldalon érzünk, és ez néha tényleg az egész dolog komolyságába kerül, de összességében jó hangulatúak a próbák, és a koncertek is. Nincs se időnk, se kedvünk semmire ráfeszülni.”


Általában hol szoktatok koncertezni? 
„Általában Bonyhádon, és környékén, de próbáljuk felvenni, és tartani a kapcsolatot a helyi/szomszédos zenekarokkal, így például eljutottunk már Bátaszékre és Szekszárdra, a szekszárdi zenekari kapcsolataink révén, és tervben van egy út Bajára, az itteni zenekarral egy közös koncert céljából. Szeretjük a kicsi, színpados, 'klub' jellegű helyeket, ahol a közönség szerves részét képezi a koncertnek, nem csak azzal, hogy ott van, hanem azzal is, ahogy ott van.”


Vettetek már részt tehetségkutatókon?
„Eddig még nem igazán volt erre módunk. A legtöbb magyarországi értelmes tehetségkutató ott kezdődik, hogy egy felvételt minimum kell a zenekarnak küldenie magáról, ami nekünk jelenleg nincs, így ez eddig kimaradt a zenekar történetéből.”


Eddig készítettetek lemezeket, EP-ket?
„Tervben van a közeljövőben, hogy felkeresünk egy stúdiót, és készítünk egy felvételt, ami megmutatja, kik vagyunk mi, és ezt terjesztenénk, amerre csak értelmét látjuk.”


Utolsó kérdésként; üzentek valamit az olvasóknak?
„Talán csak annyit, hogy ha valaki teheti, jöjjön el egyszer a koncertünkre, és nézze meg, hogy mi jót csinálunk, keressetek Facebook-on, és ha már ott vagytok és tetszik, amit láttok, akkor ezt a tudtunkra is adhatjátok. Olvassátok a blogot, és ismerkedjetek a magyar zenekarokkal, és zenéjükkel. Köszönöm Lilinek a lehetőséget, Sziasztok.”


Köszönöm az interjút!
az Ask For More zenekar Facebook oldala )

Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése