2013. november 20., szerda

Hírek

Új lemezen dolgozik a Bullet For My Valentine és a Crowbar, de az Agregator doboscseréjéről és a Kai Hansent ért csapásról is többet megtudhatsz.

Decemberben stúdióba vonul a walesi Bullet For My Valentine. Producerül ezúttal a Pantera-lemezekkel nagy hírnévre szert tett, azóta is folyamatosan foglalkoztatott csúcsproducert, Terry Date-et választották, nem pedig a Fever és Temper Temper albumokon közreműködő Don Gilmore-t. Matt Tuck énekes/gitáros elismerte, hogy az elmúlt lemezeken valóban inkább a slágerességre helyezték a hangsúlyt, de ebben Gilmore szerepét hangsúlyozta, aki előszeretettel kurtította, nyeste meg nótáikat, így téve kompaktabbá a végeredményt. A Facebook-oldalunkon csekkolhatod az új dalt, mely a Raising Hell címet kapta, és hétfőn mutatták be egy rádióműsorban.

A hamburgi Gamma Ray stúdiója porig égett, míg a csapat Dél-Amerikában turnézott. A Hammer stúdió legutóbbi munkája a Deep Purple új koncertlemeze volt. Emberélet nem forgott veszélyben, az anyagi kár viszont a hírek szerint jelentős. Kai Hansenék új lemeze jövőre várható.

Kirk Windsteinnek jó oka volt, hogy kilépjen a Downból. Bár én se a Crowbart, se a Downt nem tudom elképzelni nélküle, mindenesetre a nagyszakállú Kapitány úgy döntött a 90-es évek közepén a NOLA albummal befutott szupergrupp helyett inkább eredeti csapatát választja. Állítása szerint már nem tudta a szívét beletenni a Downba, így pedig nem látta értelmét a további együttműködésnek. A sludge/doom alapcsapat Crowbar már javában stúdiózik hazai pályán, New Orleansban, és valamikor jövő év első felében várható a megjelenés.

Egy kis hazai: a tatabányai Agregator dobost cserélt, Horváth Gábor helyett a jövőben Racs Attila (ex-Cross Borns, ex-Killing Art, ex-1KillEmbrace, stb.) üti majd a bőröket. Gábortól családi okok miatt vált meg meg a melodeath formáció még szeptemberben, utódjával pedig már pár hazai bulin és egy külföldi minikanyaron is túl vannak.

További rövidhírek:
  • Blitz szerint már a következő album zenei anyagának nagy részével elkészült az Overkill, jövő év második negyedévében várható a lemez.
  • A Todd La Torre-féle Queensryche sem pihen a babérjain, már dolgoznak a következő lemezen, mely az énekes szerint ízig-vérig 'ryche muzsikát fog majd rejteni. 
  • Mille Petrozzának inspirációra van szüksége, ezért 2015 előtt nem várató a Kreatortól a Phantom Antichrist utódja. 
  • A (majdnem) klasszikus felállású Black Sabbath ismét a csúcsra került a zseniális 13 lemezzel, ezt elvitatni is kár volna, a turnéról pedig természetesen DVD-t is készítenek, ez napokon belül napvilágot lát Live... Gathered In Their Masses címmel, ausztrál bulik felvétele szerepel majd rajta, és a Vertigo kiadásában kerül majd piacra.
  • Olly Keller basszusgitáros 2011 után újfent kiszállt a germán thrasher Paradoxból, a helyére Tommy Calvanese érkezett. A nagyszerű Tales Of The Weird utódja 2014 végén láthat napvilágot, miután a csapat meghosszabbította szerződését az AFM kiadóval, mellyel az ezredfordulós visszatérésük óta dolgoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése