2013. november 25., hétfő

Hírek

Énekescserék, készülő albumok? Lássuk, mozgalmas hétvégéjük volt-e a csapatoknak!

Amerika egyik legendás bandájának minden bizonnyal. Jóllehet a Quiet Riot tavaly vette be Scott Vokount a frontemberi posztra, máris megváltoztatták döntésüket, és a korábban az L.A.Guns-ban és a Ratt-ben éneklő Jizzy Pearl-t igazolták le, akivel az első bulijuk szilveszterkor lesz az arizonai Flagstaff-ben, és már dolgoznak a 2006-os Rehab utódján is. A zenekar így kommentálta az ügyet: "Üdvözöljük Jizzy-t a Quiet Riot családjában! Jelenleg épp stúdiózunk, immár Jizzy-vel, aki új lendületet adott a munkának. Az énekesváltás zökkenőmentesen, békésen zajlott le, és természetesen Scottnak a jövőben sok sikert kívánunk!"

A folk metalos Heidevolk is megtalálta új énekesét. Lars Bláhrafn az idén kilépett Joris Boghtdrincker helyére áll majd. Mivel már ismét teljes a felállás, a horda be is lőtte az új lemez tervezett megjelenési dátumát 2014 közepére. Az új fiú természetesen azonnal kifejezte elragadtatását: "Mint a zenekar régi rajongója és csodálója, teljesen fel vagyok villanyozva, amiért engem választottak. Alig várom, hogy színpadra álljunk és stúdiózzunk együtt! Remélem, méltó énekese leszek a csapatnak!"

Timo Tolkki Avalon projektjének felállása kezd körvonalazódni a jövőre várható kettes lemezen. A Stratovarius betegsége miatt távozott egykori gitáros/agytrösztje a hírek szerint már megnyerte a női énekes szerepére Simone Simmonst az Epicából, a dobos pedig Tuomo Lassila lesz, aki a korai Strato-lemezeket is felütötte, a demós korszakban pedig egy ideig énekelt is. Most már a billentyűs személye is biztos, Antti Ikonen fog játszani az egyelőre Avalon II címet viselő albumon. Érdekesség, hogy ő Lassilával együtt távozott 1995-ben, négy album után a Stratovariusból.

További rövidhírek:

  • A King's X énekes/bőgősét, Doug Pinnicket egyenesen egy koncertről kellett kórházba szállítani, a júliusban műtött sérvével akadtak problémák. A progresszív alapcsapat énekese már jól van, de újabb műtétre lesz szüksége a teljes gyógyuláshoz.
  • A Slayer januárban vonul stúdióba, hogy elkészítsék a legutóbbi World Painted Blood album folytatását.
  • A Fabio Leone énekes és Alex Staropoli billentyűs nevével fémjelzett Rhapsody Of Fire új lemeze már péntektől kapható Európában, az egyik dalt ízelítő gyanánt itt csekkolhatod. A Dark Wings Of Steel lemez producere Staropoli volt, és minden szöveget Leone írt. A kiadó az AFM.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése